Polermedel

För att få absolut bästa resultat när du ska polera så behöver du grymma polermedel. Våra polermedel är något vi är lite extra stolta över, dem är dryga och väldigt lätta att använda. Till och med som nybörjare kommer du kunna få ett riktigt fint resultat näst in till riskfritt. Dem går att använda på alla möjliga typer av material och fordon, inte bara bilar. Vill du ge din MC, båt, husvagn/husbil eller kanske till och med gräsklippare ett riktigt lyft går det utmärkt. Våra medel och trissor funkar lika bra oavsett om du använder en oscillerande polermaskin, en roterande polermaskin eller bara ska polera något litet för hand. 
Filtrera nedan:
Visar 1-5 av 5 artiklar
Heavy cut compound - Polermedel
250 ML / 1 L ⚡️ Uppgraderad
fr. 239 kr
Polish & sealant - Vaxpolish
Hållbarhet 6 mån
199 kr
Köp!
Polermedel - Finishing compound
250 ML / 1 L
fr. 239 kr
2x polishing compound - 250 ml
10
430 kr 478 kr
Chrome Polish - 150ml
129 kr
Köp!

Våra polermedel är miljövänliga

Heavy cut compound och Finishing compound är båda vattenbaserade, näst intill luktfria och har väldigt låga halter av skadligt innehåll. Så pass låga att vi inte behöver märka dessa med några farosymboler, det är bra för både miljön och för dig. Dem dammar minimalt och är lätta att torka av, vilket gör dem riktigt trevliga att arbeta med. 

Trissor och polermedel

Heavy cut compound och Finishing compound tillsammans med olika typer av polertrissor täcker behoven för samtliga polersteg. Beroende på val av trissor och medel i olika kombinationer når man alltså olika resultat. Oavsett om du har en bil med väldigt mycket tvättrepor eller bara en matt och oxiderad lack. Polish & sealant är lite som Finishing compound, men lämnar även ett kraftfullt skydd efter sig. Perfekt som avslutande steg när man vill spara tid men samtidigt få ett bra skydd utan att behöva gå över bilen med ett vax eller coating efteråt. Vill man lägga ett annat lackskydd bör man därför istället välja Finishing compound som sista steg för att få en obehandlad yta.

Vilka medel och trissor ska jag använda?

Självklart är det lite från fall till fall, både fordonen i frågan och dina förväntningar spelar in. De olika stegen nedan har vi kommit fram till efter många års experimenterade och är väl beprövade. Är du osäker på hur vart du ska börja så brukar en 2-stegspolering varar ett bra utgångsläge.

3-stegspolering

Steg 1: Woolpad-trissa + Heavy cut compound
Steg 2: Pro Yellow-trissa + Heavy cut compound
Steg 3: Pro Blue-trissa + Finishing compound eller Polish & sealant

2-stegspolering

Steg 1: Pro Yellow-trissa + Heavy cut compound
Steg 2: Pro Blue-trissa + Finishing compound eller Polish & sealant

1-stegspolering

Steg 1: Använd Pro yellow-trissa tillsammans med antingen Heavy cut compound eller Polish & sealant.

Vad gör egentligen ett polermedel?

Ett polermedel innehåller mikroskopiska korn (partiklar) i en flytande pasta som vid användning gnuggas mot ytan och därmed avverkar/slipar en minimal del av klarlacken, här pratar vi my, vilket är en tusendel av en millimeter. En normal polering avverkar ungefär 3-10 my och en lack består oftast mellan 100-180 my. Är man vid polering osäker på hur mycket som finns kvar av en lack, t.ex. om det är en gammal veteranbil så har vi ett verktyg för att mäta djupet, en så kallad mymätare men det är sällan något man behöver bry sig om vid polering av en modern bil.

Olika typer av repor

De flesta moderna lacker är gjorda av minst 3 lager, grundfärg, basfärg och ett skyddande lager klarlack, många gånger kan det vara flera lager klarlack.

Du har säkert hört talas om både hologram, tvätt- och polerrepor, dessa är oftast väldigt lätta att polera bort med vårt polermedel Heavy cut då dessa bara är en yttersta skrapning på ytan av klarlacken. Djupare repor går ofta att polera bort med ett grovt polermedel och en avverkande polertrissa, men dert beror helt på hur djup repan är, dock så blir det stort sätt alltid bättre, eftersom du polerar ner repans skarpa kant så blir den betydligt mindre iögonfallande.

   

När du polerar med ett grovt polermedel tillsammans med en avverkande trissa så kommer du att skapa polerrepor, detta är helt normalt och nödvändigt för att i slutändan få ett perfekt resultat, när man polerat grovt så behöver man ofta polera 1-2 steg till för att i slutändan använda ett fint polermedel och en väldigt mjuk skumtrissa. Det är samma princip som vid slipning av trä, man börjar med en slippapper med grov kornstorlek för att sedan jobba sig ner till ett väldigt fint slippapper.


Logga in