Avfettningsmedel

För att få det bästa resultatet när du tvättar din bil så är det viktigt med en bra och grundlig förtvätt. Det är där som avfettningen kommer in i bilden. Avfettning är ett samlingsnamn för olika typer av förtvättsmedel som i sin tur löser olika typer av smuts och föroreningar. Det finns alltså inte bara en typ av avfettning som kan hantera alla typer av smuts och föroreningar som en bil utsätts för. För att nå det resultat du vill ha så behöver du ha koll på vilken sorts avfettningsmedel som löser vilken typ av smuts eller förorening. Ju mer smuts man kan lösa på kemisk väg desto bättre, eftersom man minimerar risken att skada eller repa lacken om man efteråt beröringstvättar bilen.

Det finns tre olika typer av avfettningsmedel. Alkalisk avfettning, kallavfettning och flygrostborttagare. Läs mer om dessa under produkterna.

Filtrera nedan:
Visar 1-9 av 9 artiklar
Degreaser PRO 2.0 - Kallavfettning
1 L / 5 L / 25 L ⚡️ Uppgraderad
fr. 149 kr
Fallout - Flygrostlösare
500 ML / 5 L / 25 L
fr. 189 kr
Autoclean + wax - Alkalisk avfettning
500 ML / 5 L / 25 L Superkoncentrat
fr. 179 kr
Foam clean - Skumavfettning
1 L / 5 L / 25 L 🔥 Nyhet
fr. 149 kr
Power clean
500 ML / 5 L / 25 L Superkoncentrat
Arcticlean
fr. 179 kr
Multi clean APC
500 ML / 5 L / 25 L Superkoncentrat
Arcticlean
fr. 179 kr
Fusion - Revolutionerande avfettning
1 L / 5 L / 25 L 🔥 Nyhet
fr. 249 kr
Onyx RTU - Däck och gummirengöring
500 ML / 5 L / 25 L
fr. 169 kr

VÅR MEST POPULÄRA ALKALISKA AVFETTNING HETER AUTOCLEAN + WAX

Alkalisk avfettning löser organisk smuts. Det också är den vanligaste typen av avfettningsmedel som man i stort sett använder vid varje tvätt då organisk smuts är den vanligaste smutsen du får på din bil. 
Så som till exempel nedfall från träd, lera, fett, vägdamm, fågelspillning och insekter. Helt enkelt det mesta, men inte allt. Alkalisk avfettning går att köpa i koncentrat och späds efter behov, vilket kan göra det till en förhållandevis billig produkt som går att använda till mycket.

VÅR KALLAVFETTNING HETER DEGREASER PRO

Kallavfettningen löser petroleumbaserad smuts, den används som ett komplement till den alkaliska avfettningen och tar hand om det som en alkalisk avfettning inte klarar av. Till exempel tjära, asfalt, olja och vägsalt. Där med används den oftast under vintermånaderna då dessa föroreningar är som störst på grund av till exempel saltade vägar och dubbdäck som sliter upp asfalt och tjära från vägbanan. Kallavfettningen kan också behövas under resten av året. Kanske inte lika ofta men vid behov, när du exempelvis får asfaltsprickar på din bil eller tjära från en ny asfalterad väg en varm sommardag. Om lacken känns sträv efter en tvätt så är det stor chans att det är asfaltsprickar och/eller flygrost som du kan läsa om nedan.

VÅR FLYGROSTBORTTAGARE HETER FALLOUT

Flygrost är för många ett okänt begrepp. Det är något vi alla får på våra bilar. Det är helt enkelt när metallpartiklar från tillexempel vägen, dubbdäck, bilens bromsar eller från miljön runt omkring bilen hamnar på lacken och fastnar där. Med tiden oxiderar metallpartiklarna och bildar rost. Gör man inte något åt detta i tid kan det i sin tur leda till permanenta skador på din bils lack. Har man en bil med ljus lack så brukar man kunna se detta ganska lätt, men på en mörk bil så är det svårare. Om man på en nytvättad bil kan känna strävhet eller att det finns smuts kvar på lacken så kan detta vara flygrost (eller asfaltsprickar, se stycket ovan). Flygrostborttagare finns i olika sorter, men de två vanligaste är en pH-neutral produkt med färgindikator, som Fallout. Eller en syra-baserad produkt som Acid clean gel. Fallout är pH-neutral och skonsam mot känsliga material och lackskydd. Den passar därför väldigt bra att använda till underhållstvätt. Acid clean gel är ett syrabaserat avfettningsmedel och är mer aggressiv som inte bör användas på känsliga material och kan skada bilens lackskydd, den passar därför bättre vid riktig djuprengöring istället för underhållstvätt.

Logga in