Foam lance/skumpåläggare

Något som på väldigt kort tid blivit otroligt populärt är att använda en Foam lance skumtvätt när man ska tvätta sin bil. Med en Foam lance på din högtryckstvätt lägger man väldigt snabbt ett tjockt lager skum över hela bilen.

VAD ÄR FOAM LANCE SKUMTVÄTT BRA FÖR?

Fördelarna är många. Framförallt finns det få saker som är så kul som att skjuta ett riktigt tjock lager skum över bilen. Har man dessutom en bil som är lätt att hålla ren och tvättar ofta, så räcker oftast en foam lance som underhållstvätt i ett enda steg.

Det kan också användas för att få en mer effektiv förtvätt, då medlet kan ligga och verka längre utan att det torkar in lika lätt. Med en Foam lance lägger du även ett tjockt lager effektivt skum på större fordon som lastbilar och entreprenadmaskiner riktigt fort tack vare en möjlighet till en stor sprutbild.
Filtrera nedan:
Visar 1-4 av 4 artiklar
Foam clean - Skumavfettning
1 L / 5 L / 25 L🔥 Nyhet
fr. 149 kr
Foam lance-/skumpaket
10
Fun to use!
655 kr 728 kr
Gängtätningstejp
19 kr
Köp!UNDERHÅLLSTVÄTT MED FOAM LANCE

Har du exempelvis en bil med ett bra lackskydd och bra avrinning som du tvättar regelbundet, så hinner den kanske aldrig bli riktigt smutsig mellan tvättarna. Då kan du använda din Foam Lance skumtvätt till en snabb och rolig underhållstvätt. Bara lägg ett lager skum, låt det verka i 5-10 minuter och spola av. Torka bilen torr och sen är du klar! Har du mycket bromsdamm på dina fälgar kan du lägga på Fallout på dessa och låta verka en stund innan du lägger på skummet. Ännu en fördel med detta är att det blir en så kallad kontaktlös tvätt, vilket minimerar risken för tvättrepor.

FÖRTVÄTT MED FOAM LANCE

Om du inte är lika flitig med att tvätta din bil så ofta kanske den hinner bli riktigt skitig mellan tvättarna, då räcker oftast inte bara en tvätt med Foam Lance. Men du kan fortfarande använda den till förtvätt innan du går på och handtvättar bilen. Behöver man lite extra rengöringskraft där det kanske finns väldigt mycket insekter eller väldigt ingrodd smuts kan man spetsa blandningen i Foam Lance med Autoclean + wax. Blanda Foam Clean med vatten som vanligt, till exempel 1:4, i flaskan och häll vid behov i ett par korkar med Autoclean + wax i flaskan också. Har till du exempel även salt, asfalt och tjära på bilen lägger du på vår kallavfettning, Degreaser Pro, som vanligt på bilen först. Kör även en omgång med Fallout på dina fälgar om det finns bromsdamm. När dem fått verka en stund så lägger du bara skummet rakt över utan att spola av emellan och sparar därmed ett steg med avspolning. Handtvätta sen bilen som vanligt och torka den torr, luta dig tillbaka och njut av en ren och fin bil!

KOM IGÅNG MED SKUMTVÄTT

Foam lance kan användas tillsammans med dem flesta högtryckstvättarna på marknaden, du behöver komplettera med en passande adapter för att koppla ihop Foam lancen och högtryckstvätten. Har du en kraftigare högtryckstvätt med ett högt vattenflöde kan du behöva byta ut flödesadaptern i munstycket, vår lans levereras anpassad för ett vattenflöde på ca. 7 liter per minut vilket är vanligt för en standard “hemma-högtryckstvätt”.

Logga in