Polermaskiner

En polermaskin gör det enkelt för dig att höja finishen på ditt fordons lack. Med en modern oscillerande polermaskin och rätt polermedel är det enkelt och säkert att få ett blankt och repfritt resultat. Det är otroligt tillfredsställande att se lacken gå från matt och repig till blank och fin och dessutom ha gjort arbetet själv – med våra produkter och hjälp är det inga problem.

Filtrera nedan:
Visar 1-3 av 3 artiklar

ARCTICLEAN POLERMASKINER

Vi har lagt väldigt mycket energi på att ta fram prisvärda polermaskiner av hög kvalité. Genom åren har vi sålt 1.000-tals av Arcticlean och andra mer välkända varumärkens polermaskiner och vi har inte haft fler reklamationer på våra egna maskiner än andras, och vågar därmed lova att våra maskiner är riktigt konkurrenskraftiga.

FLEX & RUPES POLERMASKINER

Inom polermaskiner så är Flex antagligen det mest välrenommerade märket på marknaden, Flex har hängt med länge och levererar alltid tysk ingenjörskonst av högsta kvalité. Rupes polermaskiner har varit väldigt trendiga de senaste åren och precis som Flex så levererar Rupes alltid hög kvalité. Valet mellan Flex och Rupes är lite som valet mellan BMW och Mercedes, i slutändan så är det smaken som avgör. Vi kan garantera att du får en polermaskin av högsta kvalité som är gjord för att arbetas med professionellt.

VILKEN POLERMASKIN SKA JAG VÄLJA?

Vi vet att det kan vara svårt att välja sin första polermaskin, därför har vi gjort en artikel som du kan läsa här > Vilken polermaskin ska jag välja?

Oscillerande polermaskin

I de allra flesta fall så rekommenderar vi att man väljer en oscillerande polermaskin. Rondellhållaren på en oscillerande maskin rör sig efter ett speciellt mönster som gör det närmast omöjligt att få polerrosor eller hologram när man polerar, det är alltså väldigt svårt att ställa till med något så även för en person som aldrig har polerat tidigare kan göra jobbet utan att behöva vara orolig. Oscillerande polermaskiner är idag även proffsens första val.

Våra egna oscillerande polermaskiner heter AC/DA9-125, AC/DA15-125 och AC/DA12-75 observera 9 & 15 i produktnamnet, det anger hur många millimeter i slag maskinen har, alltså hur mycket oscilleringen rör sig i sidled, mer slag gör maskinen mer effektiv, däremot så tycker vi att 15 mm är optimalt men över det så blir maskinerna onödigt stökiga och sliter onödigt mycket på polertrissan. 125 och 75 står för storleken på rondellhållaren i millimeter vilket motsvarar 5” och 3”.

Roterande polermaskin

Innan oscillerande polermaskiner tog över marknaden så var roterande polermaskiner de enda alternativet. Idag vinner roterande maskiner på att de är snäppet effektivare, tystare och att man kan byta storlek på rondellhållaren. Även vid polering av båt och gelcoat så kan en roterande polermaskin vara att föredra. Det krävs mer av användaren av en roterande polermaskin, risken här är att man polerar för “grovt”, alltså att man tillsammans med en effektiv maskin, väljer ett för grovt polermedel och en för grov polertrissa, det är då man kan råka ut för polerrosor och hologram i lacken.

BIL, BÅT ELLER MC?

Oavsett om du ska polera en bil, båt, motorcykel eller något annat med lack har vi produkterna som hjälper dig. Utöver polermaskiner så hittar du polermedel, polertrissor och alla kringprodukter som behövs vid polering. Våra produkter kan med fördel användes både på bil, båt och mc.

När ska man polera en bil och vad kan man förvänta sig?

Om lacken har mindre repor eller skador från stenskott, märken efter fågelskit eller liknande så är det vettigt att polera bilen eftersom dessa skador oftast sitter i klarlacken. Om bilen inte har fått en polering på några år så kan man förutsätta att den får sig ett lyft av en polering. Att polera sin bil tar inte bara bort repor och skador, utan höjer även glansen märkbart. En bra utförd polering får bilen att se finare än ny ut.

Vad tjänar man på att polera sin bil?

För alla som värdesätter sin bil på ett eller annat sätt så är det värt att polera. I de allra flesta fall så ökar bilen i värde men framförallt så kommer du att tycka om din bil ännu mer den väl har fått en behandling som den faktiskt förtjänar och glänser som aldrig förr, och att den blir mer lättvättad är en bonus bara den värd jobbet.
Logga in