Keramiska lackskydd

Av alla skydd i vårt sortiment är de keramiska lackskydden våra bästa. Keramiska lackskydd skyddar mot yttre påverkningar, gör bilen mer lättvättad, har extremt lång hållbarhet och ökar markant glansen. Keramiska lackskydd är överlägset det bästa som du kan skydda din bil med, utöver alla fördelar så får du även en otrolig glans och djup i lacken.
Filtrera nedan:
Visar 1-12 av 12 artiklar
Appliceringssvamp - coating
39 kr
Köp!
Appliceringsduk - coating
9 kr
Köp!
Surface prep
500 ML / 5 L
Arcticlean
fr. 139 kr
Speed coat
500 ML / 5 L Hållbarhet 6 mån
Arcticlean
fr. 249 kr
Base coat - Keramiskt lackskydd, 30ml
30 ML 🔥 Populär
699 kr
Köp!
Top coat - Keramiskt lackskydd, 100ml
Lättapplicerad
399 kr
Köp!
Keramisk plastbehandling - Trim coat, 30ml
30 ML 🔥 Populär
599 kr
Köp!
Head light coat - 10ml
169 kr
Köp!
Wheel coat - Keramiskt lackskydd, 10 ml
Lättapplicerad
299 kr
Köp!
Base + top coat - kit
10
1304 kr 1449 kr
Keramiskt lackskydd - ultimate coating kit
10
Lättapplicerad
2551 kr 2834 kr
Ferox - Keramiskt bilschampoo
500 ML / 5 L 🔥 Nyhet
fr. 279 kr

Vad är keramisk coating? Fördelar? Nackdelar?


Keramisk coating, eller helt på svenska, keramiska lackskydd - är det så bra som det sägs?

Du har säkert hört talas om keramisk coating och att det ska ha närmast magiska egenskaper, det har även florerat många otroliga filmer på nätet som där coatingen framställs som närmast overklig och många gånger så stämmer gamla ordspråket att om det verkar för bra för att vara sant så är det även det. Men! Även om keramisk coating varken är magisk eller overklig så är det idag det absolut bästa lackskyddet (kemiska) du kan ge din bil.

I den här texten så kommer vi att gå igenom grunderna för keramiska lackskydd, vad det finns för för- och nackdelar och hur det står sig mot andra alternativa lackskydd.

Det finns många anledningar till varför du har hittat till denna sida, men antagligen är det för att du bryr dig om din bil, kanske har du en entusiastbil, eller kanske du för första gången har köpt en bil av årets modell eller helt enkelt hör hört att keramisk coating ska göra bilen extremt lättvättad?

Vad är keramisk coating?

En keramisk coating är en kemisk produkt, som appliceras på ett fordons lack, coatingen smälter ihop med lacken och bildar ett nytt extremt hydrofobiskt och skyddande lager. Keramiska lackskydd är så pass avancerade att de många gånger kallas för nanocoating även om det inte riktigt är på den nivån. Huvudidén med keramisk coating är att lacken ska bli så hal och frånstötande att smuts inte fastnar lika lätt, och när lacken väl är skitig så är det många gånger lättare att tvätta rent. Det är faktiskt möjligt att med våra avfettningar tvätta en coatad bil helt utan mekanisk beröring, alltså bara använda avfettning och spola av.

Keramiskt lackskydd för glans och djup

Keramiska lackskydd är mer än bara skydd, du kommer även att få ett betydligt högre glanstal och ett nytt djup i lacken som gör bilen blankare än någonsin. Faktiskt så är det en högst märkbar skillnad på en nybil som har fått en polering och ett keramiskt lackskydd.

Keramiskt lackskydd mot UV-strålar

Du har säkert sett äldre fordon som är riktigt matta, eller med klarlacksläpp, många gånger är orsaken till detta att lacken har blivit utsatt för solens skadliga uv-strålar. 

Skydd mot sura föroreningar

Du har säkert lagt märke till att bilen efter avfettning kan ha en fet smutsig yta kvar som endast gå att tvätta bort med svamp, denna film kallas för trafikfilm och är till stor del från luftföroreningar. En trafikfilm sliter på lacken om den får ligga kvar länge, eftersom en keramisk coating är ett extra lager så skyddar detta bilens originallack. 

Keramiskt lackskydd skapar hydrofobisk magi

Att något är hydrofobiskt betyder att det är vattenfrånstötande, detta är något man jagar och vill ha så bra som möjligt inom bilvård. Att bilens lack blir vattenfrånstötande gör dels att mindre smuts fastnar på bilen då smutsen följer med vattendropparna, det underlättar efter tvätt, bilen blir mycket lättare att torka torr, vilket minimerar risken för torkfläckar. Den hala ytan gör det även svårare för smuts att fastna och du behöver inte använda lika starka kemikalier vid tvätt. Det är även extremt tillfredställande att se vattnet fly från lacken, och det vatten som blir kvar bildar stora fina vattendroppar som flyger av så fort man kommer upp i lite hastighet #oddlysatisfying.

Motståndskraftigt

Ett keramiskt lackskydd är väldigt motståndskraftigt till skillnad från klassiska bilvax där man behöver vara försiktig vid tvätt då avfettningar och tvättsvampar sliter på skyddet, ett keramiskt lackskydd har oslagbar hållbarhet och håller normalt i många år med rätt förutsättningar.

Oändlig hållbarhet

Om du har sökt efter information om keramiska lackskydd och speciellt för att få tjänsten utförd på din bil så har du säkert lagt märke till att olika aktörer ger en garanti på sitt lackskydd, allt från några år upp till 10 år är normalt. Läser man det finstilta så kräver detta oftast att du kommer tillbaka en gång per år och får en återbehandling samt att du aldrig tvättar bilen i en borsttvätt. Med dessa premisser så skulle vi kunna påstå att hållbarheten på våra keramiska lackskydd är oändlig, och det ligger ärligt lite sanning i det. Ungefär ett år efter en behandling så kan man märka av att skyddet börjar avta en del i effekt, men då kan man enkelt boosta upp skyddet igen genom att enbart applicera ett lager av Top coat. 

Stoppa behovet av biltvätt

Att tvätta sin bil i en biltvätt med borstar är förödande för bilens lack men ibland kan det kännas som att det är det enda alternativet för att det går fort och blir rent. Med ett keramiskt lackskydd så behöver du självklart fortfarande tvätta din bil men tack vare det keramiska skyddet så går en handtvätt otroligt fort då smutsen släpper så lätt, om man har rutin och tvättar i tid kan det räcka med att enbart använda avfettning och spola av för att bilen ska bli riktigt ren, du behöver alltså inte använda mekanisk beröring (svamp och shampoo). Därmed så känns inte behovet av att använda en biltvätt lika stort, vilket bilens värde kommer att tack dig för i längden.

Keramiska lackskydd är dyra, är det värt det?

Ja, ja och åter ja! Keramiska lackskydd är revolutionerande på riktigt, next level! Det går inte att jämföra ett traditionellt bilvax med ett keramisk lackskydd. Att lämna iväg sin bil och få ett keramisk behandling kan kosta väldigt mycket, det är inte ovanligt att en seriös aktör tar 7-10.000 kr, hos oss kan du köpa allt du behöver för långt under samma pris, inkl. en polermaskin, och då räcker produkterna till mer än en bil, dessutom, känslan av att ha utfört jobbet själv när bilen är färdig och glänser som aldrig tidigare - bara den känslan är värd produkternas pris. Dessutom spar du in pengar och miljö på att inte behöva använda lika mycket tvättkem. 

Kan vem som helst lägga ett keramiskt lackskydd?

Absolut! När vi utvecklade våra keramiska lackskydd så prioriterade vi användarvänligheten högt så dom är busenkla att applicera, förarbetet består av en polering och det är samma sak där, med våra moderna oscillerande polermaskiner och polermedel så är det väldigt svårt att råka ställa till med något och du får enkelt ett bra resultat. Med hjälp av oss, våra guider och den informationen som finns på vår hemsida så kommer du att lyckas!

Sist men inte minst

Som tidigare sagt, keramiska lackskydd är revolutionerande, du kommer att uppleva en glans du inte trodde var möjlig, bilen kommer att bli lättare att tvätta och en av de bästa fördelarna, jobbet kommer att bli så mycket roligare vilket är en klar fördel om man som många andra redan har lite ågren över att man inte tvättar sin bil så ofta som man borde.

Logga in